Leczo

Leczo
Zdjęcie - Leczo - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki na 8 porcji:
  • 7 dużych pomidorów (1,5 kg)
  • 2 papryki zielone (500 g)
  • 2 papryki czerwone (500 g)
  • 1 papryka żółta (250 g)
  • 3 średnie cebule pokrojone w piórka
  • 2 małe cukinie pokrojone w dużą kostkę (400 g)
  • 25 dag żółtej fasolki szparagowej
  • 300 g kiełbasy pokrojonej w kostkę (ja użyłem toruńskiej)
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • sól, pieprz
Paprykę pokroić w paski (ja paprykę obieram ze skórki), pomidory sparzyć i obrać ze skórki i pokroić w kostkę, Kiełbasę podsmażyć z cebulą, dodać wszystkie warzywa i dusić pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie (nie dodawać wody, warzywa mają się dusić w sokach, które same puszczą). Dodać chilli i paprykę słodką doprawić solą, cukrem i octem. Podobne wpisy LeczoZdjęcie - Leczo - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jak obrać paprykę ze skórki?

Zdjęcie - Leczo - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Chilli con carne i sałatka

Zdjęcie - Leczo - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Marhapörkölt - wegierski gulasz wołowy

Zdjęcie - Leczo - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Serca drobiowe

Kategorie przepisów