Krokiety

Krokiety

 

 

Zdjęcie - Krokiety    - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

składniki:

10 upieczonych naleśników

kapusta kiszona (około 60 dag)

grzyby mrożone(1 porcja)

grzyby suszone (około 10 kapeluszy)

cebula

sól

pieprz

2 jajka

bułka tarta

olej

Grzyby suszone namoczyć w wodzie (najlepiej dzień wcześniej). Kapustę wrzucić do gara, zalać wodą i ugotować z suszonymi grzybami. Gdy będzie zbyt kwaśna, to odcedzić i ponownie zalać wodą, zagotować. Gdy wystygnie, mocno odcisnąć a następnie poszatkować. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone grzyby, przesmażyć, zmielić przez maszynkę. Połączyć wszystkie składniki doprawiając pieprzem i solą.

Jajka rozbić, utrzepać widelcem. Na osobny talerzyk wsypać bułkę tartą. Na każdy naleśnik nakładać sporą ilosć farszu, zawijać. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Czynność powtarzać do wykorzystania składników. Podpiec z dwóch stron na patelni z niewielką ilością tłuszczu a następnie przełożyć do wyłożonej papierem blachy. Zapiec w piekarniku na złoty kolor.

 

 

 

Zdjęcie - Krokiety    - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Krokiety    - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów