Czekoladowo-rumowe trufle z kaszy jaglanej

Czekoladowo-rumowe trufle z kaszy jaglanej
Zdjęcie - Czekoladowo-rumowe trufle z kaszy jaglanej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Czekoladowo-rumowe trufle z kaszy jaglanej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Czekoladowo-rumowe trufle z kaszy jaglanej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Czekoladowo-rumowe trufle z kaszy jaglanej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Czekoladowo-rumowe trufle z kaszy jaglanej - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 125 g gorzkiej czekolady
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 50 g cukru pudru
  • 20 ml oleju Kujawskiego lnianego
  • 20 g ciemnego kakao
  • 15 ml ciemnego rumu
Przygotowanie

Kaszę gotujemy przez około 15 minut w lekko osolonym wrzątku, a następnie studzimy do temperatury pokojowej.


W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę.


Wystudzoną kaszę miksujemy z olejem lnianym i cukrem pudrem na gładki mus.


Do zmiksowanej kaszy dodajemy roztopioną czekoladę i rum. Mieszamy dokładnie.


Masę truflową schładzamy, a następnie formujemy kuleczki wielkości niewielkich orzechów włoskich i obtaczamy w kakao.



Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów