Hekele

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dzisiaj rozpoczyna się akcja organizowana po raz trzeci przez Irenę i Andrzeja - Gotujemy po polsku. Bardzo lubię tę akcję, właśnie za poznawanie rodzimej kuchni. Tak więc od dzisiaj , przez tydzień będę zgłębiała naszą kuchnię. A startuję z hekele, czyli prostą przystawką z kuchni śląskiej. Pyszna pasta stworzona z kilku składników. Sprawdza się powiedzenie, że proste jest zawsze najlepsze. Przepis z Galerii Potraw.

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 jaja na twardo
  • 3 śledzie solone (6 filetów)
  • 1 mała cebula
  • 2 kiszone ogórki
  • pieprz, musztarda - do smaku

Wszystko bardzo drobno posiekać, wsypać do miski. Doprawić musztardą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy. Wstawić do lodówki. Najlepsze jak się przegryzie.

Smacznego:-)

Przepisy z tych kategorii

Najłatwiejszy deser świata

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Sernik z białą czekoladą i cze…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Chleb orkiszowo-żytni na zakwa…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Czekoladowy torcik z malinami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Risotto z botwinką

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Lody bazyliowo limonkowe

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Powidła truskawkowe

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Pszenno-żytni chleb na zakwasi…

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Krem z batatów

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Mleczny deser kawowo - wanilio…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Chiński czerwony boczek

Jemto Jemto
JEMTO

4

Ciasto Zemsta Teściowej

ilovebake ilovebake
I Love Bake