Hekele

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dzisiaj rozpoczyna się akcja organizowana po raz trzeci przez Irenę i Andrzeja - Gotujemy po polsku. Bardzo lubię tę akcję, właśnie za poznawanie rodzimej kuchni. Tak więc od dzisiaj , przez tydzień będę zgłębiała naszą kuchnię. A startuję z hekele, czyli prostą przystawką z kuchni śląskiej. Pyszna pasta stworzona z kilku składników. Sprawdza się powiedzenie, że proste jest zawsze najlepsze. Przepis z Galerii Potraw.

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 jaja na twardo
  • 3 śledzie solone (6 filetów)
  • 1 mała cebula
  • 2 kiszone ogórki
  • pieprz, musztarda - do smaku

Wszystko bardzo drobno posiekać, wsypać do miski. Doprawić musztardą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy. Wstawić do lodówki. Najlepsze jak się przegryzie.

Smacznego:-)

Przepisy z tych kategorii

1

Pomarańczowa babka drożdżowa

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Sernik na Wielkanoc

upl upl
Niebo w gębie

4

Wielkanocne śniadanie - awokad…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

2

Babka czekoladowo-migdałowa

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

1

Domowe sosy do mięs: majonez,…

Dorota Dorota
SuperStyler

Cykoria z jajkiem

Na krachym spodzie Na krachym spodzie
Na krachym spodzie

Przepisy z tych kategorii

Jajka faszerowane. Na Wielkano…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

11

Sałatka świąteczna jajeczno-pi…

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Sałatka i pasta z awokado

napiecyku napiecyku
napiecyku

Wielkanocne jajka marynowane

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

2

Jajka faszerowane i panierowan…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Majonez domowy

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory