Hekele

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dzisiaj rozpoczyna się akcja organizowana po raz trzeci przez Irenę i Andrzeja - Gotujemy po polsku. Bardzo lubię tę akcję, właśnie za poznawanie rodzimej kuchni. Tak więc od dzisiaj , przez tydzień będę zgłębiała naszą kuchnię. A startuję z hekele, czyli prostą przystawką z kuchni śląskiej. Pyszna pasta stworzona z kilku składników. Sprawdza się powiedzenie, że proste jest zawsze najlepsze. Przepis z Galerii Potraw.

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 jaja na twardo
  • 3 śledzie solone (6 filetów)
  • 1 mała cebula
  • 2 kiszone ogórki
  • pieprz, musztarda - do smaku

Wszystko bardzo drobno posiekać, wsypać do miski. Doprawić musztardą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy. Wstawić do lodówki. Najlepsze jak się przegryzie.

Smacznego:-)

Przepisy z tych kategorii

Zupa krem z kukurydzy z kurkam…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

1

Ryba pieczona w cieście francu…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Pstrąg z ziemniakami z piekarn…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Szaszłyki z łososia na cukinio…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Smażony łosoś na puree z gros…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

1

Smażona flądra. Lepsza niż z n…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Przepisy z tych kategorii

Kluski śląskie, niezawodny prz…

mieszam mieszam
iwkuchni

Sękacz z piekarnika

Rodzinka Rodzinka
Notatki kulinarne

1

Kołduny babci Stachy

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

2

Golce - kluski ziemniaczane -…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Śląskie smaki wielkanocne v.5

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Murzin wielkanocny

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni