Hekele

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dzisiaj rozpoczyna się akcja organizowana po raz trzeci przez Irenę i Andrzeja - Gotujemy po polsku. Bardzo lubię tę akcję, właśnie za poznawanie rodzimej kuchni. Tak więc od dzisiaj , przez tydzień będę zgłębiała naszą kuchnię. A startuję z hekele, czyli prostą przystawką z kuchni śląskiej. Pyszna pasta stworzona z kilku składników. Sprawdza się powiedzenie, że proste jest zawsze najlepsze. Przepis z Galerii Potraw.

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 jaja na twardo
  • 3 śledzie solone (6 filetów)
  • 1 mała cebula
  • 2 kiszone ogórki
  • pieprz, musztarda - do smaku

Wszystko bardzo drobno posiekać, wsypać do miski. Doprawić musztardą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy. Wstawić do lodówki. Najlepsze jak się przegryzie.

Smacznego:-)

Przepisy z tych kategorii

Gulasz pieczony w dyni. Bardzo…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Pizza-kości na Halloween

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Markizy kokosowe na przyjęcie…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Ciasteczka "mocca"

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Tarta a'la barszcz zabielany z…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Śniadaniowe rogaliki z dżemem…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Przepisy z tych kategorii

3

Racuchy drożdżowe

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

7

Bajaderki / ziemniaczki

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Knedle ze śliwkami

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Ciasto drożdżowe z dżemem

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Zebra na maśle

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Tatar wołowy z ligawy / Befsz…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory