Hekele

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dzisiaj rozpoczyna się akcja organizowana po raz trzeci przez Irenę i Andrzeja - Gotujemy po polsku. Bardzo lubię tę akcję, właśnie za poznawanie rodzimej kuchni. Tak więc od dzisiaj , przez tydzień będę zgłębiała naszą kuchnię. A startuję z hekele, czyli prostą przystawką z kuchni śląskiej. Pyszna pasta stworzona z kilku składników. Sprawdza się powiedzenie, że proste jest zawsze najlepsze. Przepis z Galerii Potraw.

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 jaja na twardo
  • 3 śledzie solone (6 filetów)
  • 1 mała cebula
  • 2 kiszone ogórki
  • pieprz, musztarda - do smaku

Wszystko bardzo drobno posiekać, wsypać do miski. Doprawić musztardą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy. Wstawić do lodówki. Najlepsze jak się przegryzie.

Smacznego:-)

Przepisy z tych kategorii

Pyszne ciasteczka orzechowe

napiecyku napiecyku
napiecyku

2

Ciasto z karmelizowanymi banan…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

1

Polskie bułki maślane A.D.1959

MarcinH MarcinH
Grahamka

Papierówki.Z lawendą,bazylią i…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Rolada bezowa z bitą śmietaną…

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Orkiszowe ciasto drożdzowe na…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Wrap z pastą z awokado i jajki…

Tyna Tyna
In cooking we trust

Sałatka na ciepło z kurkami i…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

1

Krem karmelowy z owocami

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

4

Ciasto z jabłkami

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Makowe babeczki

montka montka
cukierenka

1

Pizzerinki, czyli mini pizze

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy