Galaretka z czerwonej porzeczki

Galaretka z czerwonej porzeczki
Zdjęcie - Galaretka z czerwonej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 75
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 55minuty

Ostatni przepis z wykorzystaniem czerwonej porzeczki w tym sezonie to pyszna galaretka. Całkowicie naturalna, bez zbędnych wspomagaczy, nie za słodka z niewielką ilością całych owoców.  Bardzo polecam, jeśli nie zdążycie już w tym sezonie to z pewnością warto zapamiętać go  na przyszły rok.

Składniki Instrukcje

Owoce obrać z korzonków i liści, przepłukać. Umieścić w garnku (1/3 część odłożyć) i zasypać cukrem. Odstawić na 2-3 godziny, aby puściły sok. Po tym czasie powstawić garnek z owocami na gazie i zagotować. Zmniejszyć ogień i smażyć ok.  40 min. Przetrzeć przez sito, dodać odłożoną część owoców i smażyć jeszcze około 15 min. Po tym czasie przełożyć galaretkę do wyparzonych słoików, dokładnie zakręcić, odstawić wieczkiem do dołu. Można zapasteryzować.

Smacznego:)

Zdjęcie - Galaretka z czerwonej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów